Corporate Responsibility


CORPORATE RESPONSIBILITY 

Masjid AlMansoriah, Ummi Halima@ Walid Mansor di Cambodia. Mesjid yang kedua Di Bina Di Cambodia oleh saya. Mesjid ini Di wakafkan untuk Ibu dan bapa saya.

 

 25 February 2022 – Dato Mustapa Merican hari ini menziarahi semula Masjid ALMANSORIAH di Kemboja.

Masjid ini diwakaf  atas nama Ummi Halima dan Walid Mansor untuk kegunaan masyarakat setempat di Kemboja bagi mengerjakan solat dan mengadakan majlis keagamaan di dalam masjid berkenaan.

Ketika ini, terdapat jemaah masjid yang datang dari serata tempat dan tinggal di masjid berkenaan dan mengadakan majlis keagamaan seperti khatam Al-Quran dan mengajar mengaji kepada anak-anak beragama Islam setempat dan mereka akan tinggal di masjid berkenaan sehingga bulan Ramadhan tahun ini.

 

  
21 April 2021 – Sedekah infaq bulan Ramadhan yang di beri kan di Kota Makkah kepada fakir dan juga wang Zakat semoga meringankan beban mereka Insyallah.

 19 April 2021 – Rumah anak yatim orang Islam telah di bakar oleh askar Mynmar dekat Yangon. Mereka tidak ada tempat lain untuk berteduh apa tah lagi di bulan Ramadhan ini. Tadmansori telah menghantar wang untuk membantu mereka diharapkan bantuan di beri akan meringankan kesusahan dan kesulitan mereka Insyallah.19 November 2020 – Hari ini makanan malam telah di agihkan kepada rumah orang tua dan rumah Amal Cheshire Home Selangor. Makanan yang di agihkan telah di sediakan oleh MR Biryani.

 

 
27 October 2020 – Rumah anak yatim di Multan Pakistan telah mengeluarkan product Herbs N Spices untuk di jual di pasaran mereka supaya mereka dapat menampong keperluan rumah tersebut.

Mesin pengeluaran dan modal untuk memulakan perniagaan ini telah di biayai sepenuhnya oleh TADMANSORI.

 

  

22 October 2020 –  We sponsored a packing machine facility for a tahfizh and orphanage home in Multan Pakistan.  This is a CSR project where we help such homes so that they can be self sufficient for their needs and for their expenses to ensure the home will not encounter with difficulties in running the homes they will sell the products which they produce to get income. Insyaallah1 March 2020 – Datuk Seri Utama Tengku Adnan Tengku Mansor menyumbangkan makanan dari  Restaurant MR BIRYANI untuk di agihkan ke pusat transit gelandangan Kuala Lumpur hari ini.

 

 


29 JANUARY 2020 – Madrasah Tahfiz AL-BADR telah Siap sepenuhnya  dan telah memulakan Pengajiannya di Kampung Lubuk Temiang W.P Labuan.

Bagi Pihak Madrasah AL-BADR,Kami ingin Mengucapkan Jutaan Terima Kasih Kepada YB Datuk Seri Tengku Adnan Bin Tengku Mansor Mantan Menteri Wilayah Persekutuan yang telah memberi Sumbangan dari Yayasan Al- Mansoriah iaitu yayasan Peribadinya untuk Pembinaan Madrasah Tahfiz Al-BADR melalui Pengasasnya Ust Ahmad Shahrizal Suffian pada Tahun 2018.

Mudah-mudahan dengan bertambahnya lagi Madrasah Tahfiz di Labuan yang serba Lengkap ini,

Maka Insyaallah Pulau Labuan akan melahirkan lebih Ramai Tahfiz-Tahfiz Al-Quran dimasa Akan Datang dan kita Doakan Pulau Labuan akan Terus Mendapat Rahmat dan perlindungan Dari Allah S.W.T.


 

 

Masjid yang baru di bina oleh Yayasan Al Mansoriah dibina melalui NGO Antarabangsa jangka siap Januari atau Februari tahun depan . Ini merupakan Masjid Ke 6 yang dibina oleh Yayasan Mansoriah terletak kg Thmer tidak jauh dari Sempadan Kemboja Vietnam.


 

8 SEPT 2019 – Masjid yang berada di Kampung Kabai. Tepi Jalan Besar Menghala Ke Negeri Mondokiri dari Phom Penh menaiki kereta dianggarkan 7 jam bergantung kepada jalan. Penduduk disini adalah petani dan penduduk Islam dianggarkan 1 ribu orang.

Tadmansori was active for more than 10 years in Aceh after the tsunami rebuilding schools, mosque serta rumah anak yatim using its foundation Yayasan Almansoriah. Today it’s building surau and mosque in Kampuchea. The second mosque is under construction with a graveyard facilities.

__________________________________________________________________________________

8 SEPT 2019 – AL MANSORIAH (Ummi Halima dan Walid Mansor), second Mosque at Tropang Thmer. Between border Combodia and Vietnam.

To Top