Corporate Responsibility


CORPORATE RESPONSIBILITY

______________________________________________________________

1 March 2020 – Datuk Seri Utama Tengku Adnan Tengku Mansor menyumbangkan makanan dari  Restaurant MR BIRYANI untuk di agihkan ke pusat transit gelandangan Kuala Lumpur hari ini.

 

 


29 JANUARY 2020 – Madrasah Tahfiz AL-BADR telah Siap sepenuhnya  dan telah memulakan Pengajiannya di Kampung Lubuk Temiang W.P Labuan.

Bagi Pihak Madrasah AL-BADR,Kami ingin Mengucapkan Jutaan Terima Kasih Kepada YB Datuk Seri Tengku Adnan Bin Tengku Mansor Mantan Menteri Wilayah Persekutuan yang telah memberi Sumbangan dari Yayasan Al- Mansoriah iaitu yayasan Peribadinya untuk Pembinaan Madrasah Tahfiz Al-BADR melalui Pengasasnya Ust Ahmad Shahrizal Suffian pada Tahun 2018.

Mudah-mudahan dengan bertambahnya lagi Madrasah Tahfiz di Labuan yang serba Lengkap ini,

Maka Insyaallah Pulau Labuan akan melahirkan lebih Ramai Tahfiz-Tahfiz Al-Quran dimasa Akan Datang dan kita Doakan Pulau Labuan akan Terus Mendapat Rahmat dan perlindungan Dari Allah S.W.T.


 

 

Masjid yang baru di bina oleh Yayasan Al Mansoriah dibina melalui NGO Antarabangsa jangka siap Januari atau Februari tahun depan . Ini merupakan Masjid Ke 6 yang dibina oleh Yayasan Mansoriah terletak kg Thmer tidak jauh dari Sempadan Kemboja Vietnam.


 

8 SEPT 2019 – Masjid yang berada di Kampung Kabai. Tepi Jalan Besar Menghala Ke Negeri Mondokiri dari Phom Penh menaiki kereta dianggarkan 7 jam bergantung kepada jalan. Penduduk disini adalah petani dan penduduk Islam dianggarkan 1 ribu orang.

Tadmansori was active for more than 10 years in Aceh after the tsunami rebuilding schools, mosque serta rumah anak yatim using its foundation Yayasan Almansoriah. Today it’s building surau and mosque in Kampuchea. The second mosque is under construction with a graveyard facilities.

__________________________________________________________________________________

8 SEPT 2019 – AL MANSORIAH (Ummi Halima dan Walid Mansor), second Mosque at Tropang Thmer. Between border Combodia and Vietnam.

To Top